hoofding_vlagjes.jpg
   

 
 
     
Resterende tijd:
Dagen
7
7
9
9
Uren
0
0
6
6
Minuten
2
2
1
1
Website_Sponsors_2016-11.png
 

Katastroof op 't Vestjen

Op 28 augustus 2010 vond 't Spel van 't Vestjen plaats. Het spel zonder grenzen waarin verschillende Waasmunsterse verenigingen het tegen elkaar op nemen.

Nadat de winnaars van dit groots spel bekend waren gemaakt,  was er een spetterend optreden van de groep Katastroof (Start van het optreden rond 21u). Aansluitend was er een discobar, die voor de sfeer zorgde tot vroeg in de morgen.

Gratis inkom!

katastroof

Katastroof ontstond in het najaar van het gezegende jaar 1977. Elvis was juist gestorven en Rubens was 400 jaar eerder geboren. De bedoeling was een éénmalig folk- en kleinkunstprogramma in elkaar te steken, maar door een speling van het noodlot bleven de jongens aan elkaar hangen en noemden zich Katastroof. En zo bracht het ene obscure optreden het andere mee. In die dagen werd er meestal voor de pinten opgetreden. Het was de tijd van de kroegentochten en de nachtelijke omzwervingen in ondergronds Antwerpen.

Een avondvullend programma met eigen liedjes in het Antwerps dialect, geïnspireerd op het caféleven, de seksuele gewoonten en zeden van de mens, paters en pastoors volgde nog geen half jaar later. Maar de eigenlijke doorbraak kwam toen de groep zich door een platenproducer liet strikken en de eerste elpee "Stront aan de knikker" uit de persen rolde, waarvan natuurlijk nooit één noot op de gevestigde radiostations werd gespeeld. En toch werd Katastroof een begrip.

Vanuit de Koekestad zwierven zij uit over alle chiro-lokalen en parochiezalen van Vlaanderen, bleven zij de jeugd "inspireren" en de verontruste ouders shockeren. En dit al 29 jaren lang, ondanks enkele noodzakelijke personeelswisselingen. De huidige bezetting is gevormd rond Jos Smos, Zjuul Krapuul en Stef Bef.

Vorig jaar waren ze nog te zien op de Vierschaarfeesten.

katastroof_groep

Link naar de website van Katastroof.